Stamppotje met Aziatische twist

Wil je een keer iets anders proberen dan de standaard stamppot? Probeer dan deze overheerlijke zoet en pittige stamppot met een Aziatische twist!

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • bouillonblokje
  • 4 bosuitjes
  • 2 puntpaprika’s
  • 150 g rucola
  • 1 tl olijfolie
  • 4 el sojasaus of tamari
  • 2 teentje knoflook
  • 2 uien
  • stukje vlees, vis of vleesvervanger naar keuze

Porties

  • 4 porties

Bereiding

Schil de aardappelen, was deze en snijd in grove stukken.
Doe ze vervolgens in een grote hapjespan en breng aan de kook met een blokje bouillon.
Kook in ongeveer 10-15 minuten beetgaar.

Was ondertussen de overige groenten en snijd de bosui en paprika fijn. Doe in een kom en laat even staan.

Doe in een koekenpan een theelepel olijfolie. Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm de pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de sojasaus toe zodra het mengsel glazig is. Verwarm nog 5 minuten. Laat rusten in de pan. Dit is de Aziatische jus.

Als de aardappelen klaar zijn giet je deze af. Bewaar één kopje bouillon. Stamp de aardappelen fijn met een stamper. Schep de bosui en paprika erdoorheen en voeg wat extra bouillon toe als de puree wat droog is. Schep als laatste de rucola er doorheen.

Verwarm de Aziatische jus nog even. Schep de stamppot op het bord en schep daarbovenop de ui-sojasaus. Voeg peper en zout naar smaak toe. Eet er een stukje vlees, vis of vleesvervanger naar keuze bij.

Smullen maar!

Benieuwd naar meer recepten? Bekijk hier onze Burrito Bow